Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosar penal pentru modul în care Institutul de Medicină Legală a analizat oasele găsite la Caracal

Tuesday, 17 September 2019, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă există suspiciuni că experiza INML nu este una corectă, procurorul general Bogdan Licu a declarat că nu a spus că sunt suspiciuni. ”S-a depus o plângere care întrunea condițiile legii și s-a deschis dosar penal”, a spus acesta.

”Nu pot să fac referire despre dosarele aflate în curs, acesta este apanajul procurorului de caz. Ce pot să vă spun este că eu am toate încrederea în colegii mei de la DIICOT”, a completat acesta, adăugând că este convins că la finalul anchetei vor fi lămurite toate aspectele.

„Vă comunicăm faptul că, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiștii din cadrul Institutului Național de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariția minorei Alexandra Măceșanu”, au precizat reprezentanții Parchetului General, citați de mediafax.ro.

Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, mai arată sursa citată.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunțat încă de la finele lunii august, după discuţia cu procurorul general, că va fi deschis dosar penal in rem, la PÎCCJ, pentru a fi efectuate verificări la INML privind modul în care instituţia a analizat oasele găsite la Caracal.

Tot în acea perioadă a fost finalizat și raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii privind INML. Verificările au fost dispuse de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce Alexandru Cumpănaşu a depus o solicitare în acest sens. Potrivit raportului, INML a respectat procedurile în analizarea probelor găsite în casa lui Gheorghe Dincă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL