Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Ce spune Cumpănașu, la Realitatea Plus, după ce s-a deschis dosar penal pentru "profu" TikTok

Wednesday, 06 January 2021, 16:20 Sursă: g4media/Realitatea

Autor: Iulian Budusan

Ancheta vizează zeci de clipuri video care-l au ca protagonist pe Cumpănașu, distribuite pe rețeaua de socializare TikTok. 

Alexandru Cumpănașu a declarat, la Realitatea Plus, că nu se teme de anchetă și nu are nimic să reproșeze poliției, care a acționat perfect legal. Fostul candidat la președinție a precizat că deocamdată sunt cercetare fapte, nu persoane. ”Uneori m-a luat valul”, a spus Cumpănașu într-o reacție pentru Realitatea PLUS. 

Verificările se vor extinde și cu privire la cele mai mai recente dezvăluiri privind discuțiile cu tentă sexuală de pe WhatsApp dintre Cumpănașu și cu o adolescentă și vor fi conexate și cu alte eventuale plângeri, potrivit surselor citate.

Articolul 369 din Codul Penal prevede că „incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Alexandru Cumpănașu are peste 500.000 de urmăritori – mulți dintre ei copii și adolescenți – pe platforma socială chinezească TikTok, unde postează zilnic zeci de clipuri în care critică profesorii și sistemul de educație, cărora le adresează deseori cuvinte disprețuitoare. Mai mult, Cumpănașu are dese episoade în care țipă sau face aluzii cu tentă sexuală la adresa tinerilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL