Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump înarmează Taiwanul. Guvernul de la Beijing este „furios”

Friday, 30 June 2017, 21:57 Sursă: REALITATEA.NET

Washingtonul a luat „decizia greșită de a vinde arme Taiwanului, fără a ține cont de demersurile puternice ale Chinei”, se arată în declarația făcută vineri de Ambasada chineză din SUA.

Vânzarea de arme, anunțată joi de Washington, necesită aprobarea Congresului și survine la doi ani după ce președintele Barack Obama a anunțat vânzarea de arme în valoare de 1,83 miliarde de dolari către Taiwan. 

Actualul acordul include sprijinul pentru mentenanța radarelor, a rachetelor anti-radiații de mare viteză, a torpilelor și a componentelor rachetelor. Anterioarele pachete americane au inclus, de asemenea, două fregate, precum și rachete antitanc și vehicule de atac amfibie.

„Mișcarea greșită” întreprinsă de administrația Trump a intrat în conflict cu „consensul la care au ajuns cei doi președinți la întrunirea de la Mar-a-Lago și avântul pozitiv în privința dezvoltării relațiilor China-SUA”, a afirmat ambasada, îndemnând SUA să retragă înțelegerea.

China consideră Taiwan o provincie renegată care trebuie să se unească la restul continentului. Beijingul insistă ca întreaga comunitate mondială să se alăture politicii „o singură Chină”, ceea ce înseamnă că țările care doresc relații diplomatice cu Republica Populară Chineză trebuie să întrerupă legăturile oficiale cu Taiwanul și viceversa.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL