Zina Dumitrescu a murit

Thursday, 28 March 2019, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Zina Dumitrescu a murit! Cătălin Botezatu, a intervenit telefonic într-o emisiune de televiziune, după ce a aflat de decesul mamei Zina.  Designer-ul a fost suprins în lacrimi, povestind despre clipele petrecute cu aceasta. De asemenea, și-a arătat regretul față de momentele pe care le-a petrecut departe de regretata creatoare de modă.

Zina Dumitrescu a locuit în ultimii 8 ani de zile într-un azil din Ghermănești. Aceasta nu mai accepta hrana și nu mai comunica aproape cu nimeni. Fosta creatoare a refuzat să meargă la spital, atunci când starea sa a părut că se înrăutățește. „Am chemat salvarea din aceleași motive ca și până acum. Zina nu s-a simțit bine, nu mai are chef de nimic, e foarte slăbită. A refuzat să meargă la spital și nu a vrut să audă de o eventuală internare”, a mai declarat Cassian pentru Libertatea. Ultima sa dorință a fost de a muri în patul său, nu la spital.

Celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu a murit joi, în jurul orei 15.00. Zina Dumitrescu era internată de mai multă vreme într-un azil.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

Zina Dumitrescu a lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Zina Dumitrescu a fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL