Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu în lumea filmului: un celebru actor a încetat din viață! A jucat în peste 80 de pelicule

Monday, 03 July 2017, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Paolo Villaggio, care a colaborat cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori italieni, precum Federico Fellini şi Mario Monicelli, era celebru în Italia în special datorită personajului Ugo Fantozzi, un contabil modest şi servil, cu un comportament adeseori grotesc şi ridicol, pe care actorul italian l-a creat şi l-a interpretat în cinematografie în 10 lungmetraje, scrie Agerpres.

Eternul perdant, timorat în faţa lumii care îl înconjoară, slugarnic în faţa celor puternici, Fantozzi a întruchipat o faţetă a spiritului italian, portretizând arhetipul italianului care se consideră întotdeauna o victimă a unui blestem puternic. 

"Trebuie să spun imediat şi foarte clar că Fantozzi sunt eu. Evident, nu fără un anumit paradox, dar (acel rol) era un autoportret al unui perdant pe care îl cunosc bine", declara Paolo Villaggio pentru Corriere della Sera în 2015. 

Fiind şi scriitor - personajul Fantozzi s-a născut din condeiul său -, Paolo Villaggio a scris peste 20 de romane şi nuvele. 

A jucat în peste 80 de filme, inclusiv în "La voce della luna", de Federico Fellini, şi "Brancaleone alle crociate", de Mario Monicelli.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL