Doliu în lumea filmului! A murit unul dintre actorii iubiți pentru rolurile sale

Monday, 12 March 2018, 19:14, Sursă: REALITATEA.NET

Oleg Tabakov, cunoscut pentru rolurile sale din filme cult din epoca sovietică, a decedat luni la vârsta de 82 de ani, a anunţat Teatrul de Artă din Moscova al cărui director artistic a fost.

Adaugă părerea ta

''Oleg Pavlovici (Tabakov) a murit luni, la spital, în urma unei îndelungate şi grave afecţiuni'', a indicat conducerea teatrului pentru agenţiei rusă de ştiri TASS.

Născut în 1935 la Saratov, în sud-vestul Rusiei, Oleg Tabakov s-a alăturat în 1956 trupei teatrului moscovit Sovremennik, devenit unul dintre cele mai cunoscute din Rusia, după ce a fost reperat de către fondatorul acestuia, celebrul regizor de teatru Oleg Efremov.

În 1967, el interpretează rolul lui Nikolai Rostov în ''Război şi pace'', în regia lui Serghei Bondarciuk, primul film sovietic recompensat, în 1969, cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin.

Oleg Tabakov a jucat şi în mai multe pelicule cult sovietice precum ar fi ''Şaptesprezece momente de primăvară'' (1973) şi ''Moscova nu crede în lacrimi'' (1979), care a câştigat, la rândul său, în 1981, Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.