Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu în cinematografie! Vestea morţii a fost anunţată în urmă cu puţin timp

Tuesday, 06 September 2016, 08:49 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al festivalului a confimat luni decesul lui Ranvaud, fără a menţiona care a fost cauza morţii. Radio Canada a transmis că cineastul a fost găsit, luni, fără suflare, în camera sa de hotel din Montreal.

 

La gala festivalului, care a avut loc luni seară, s-a ţinut un moment de reculegere.

”A fost un foarte bun prieten al nostru şi al festivalului. Era sufletul petrecerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al festivalului pentru The Hollywood Reporter.

 

Donald Ranvaud a participat şi la producţiile ”Prietenie absolută/ The Constant Gardner” (2005), pentru care Rachel Weisz a primit Oscarul la categoria ”cea mai bun actriţă în rol secundar”, şi ”Farewell My Concubine” (1993), de Kaige Chen. El s-a mutat în Brazilia în 1994, după ce a colaborat pentru mai multe producţii chineze.

 

Pe lângă producţie de film, el a fost şi manager de vânzări pentru Videofilmes, Bouquet Multimedia şi Sogepaq şi un mare ajutor pentru compania de distribuţie de film Wild Bunch.

Ca jurnalist, Ranvaud a pus bazele revistei independente de cinema Framework, în 1975, unde a scris până în 1988. A colaborat cu publicaţii ca Sight and Sound, The Guardian, La Repubblica, Cahiers du Cinema şi American Film şi a scris câteva cărţi legate de cinematografia italiană.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL