Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi jurnalişti turci condamnaţi la închisoare pentru reproducerea unor caricaturi cu Mahomed

Thursday, 28 April 2016, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Curtea le-a dat câte o pedeapsă de doi ani", a precizat Bulent Utku, avocatul celor doi, pentru AFP, adăugând că va face recurs în cazul sentinţei de joi.

Hikmet Cetinkaya şi Ceyda Karan şi-au ilustrat editorialul din data de 14 ianuarie 2015, apărut în ediţia print a ziarului Cumhuriyet care susţine opoziţia turcă, cu două versiuni ale unor caricaturi cu Mahomed publicate de redacţia Charlie Hebo după atentatele teroriste de pe 7 ianuarie 2015 de la sediul publicaţiei franceze din Paris.

Cumhuriyet, care se opune regimului islamo-conservator al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, este singura publicaţie din lumea arabă şi unul dintre cele cinci publicaţii internaţionale care au reprodus câteva dintre caricaturile publicate de Charlie Hebdo după atentatele de pe 7 ianuarie 2015.

Respectiva ilustraţie îl înfăţişează pe Mohamed cu lacrimi în ochi, ţinând o pancartă cu mesajul "Je sunt Charlie", sloganul folosit de manifestanţii care au defilat în Franţa şi în străinătate pentru a condamna atacurile teroriste în care au murit 17 persoane în Paris.

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL