Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi elevi ELIMINAŢI de la BACALAUREAT şi-au făcut dreptate în instanţă. Acum sunt STUDENŢI

Monday, 06 November 2017, 21:20 Sursă: REALITATEA.NET

Dan-Tiberiu Poptelecan şi Alexandru-Rareş Petre ar fi fost surprinşi de către profesorul supraveghetor în timp ce răsfoiau în toaletă manualul de biologie, disciplină din care dădeau, de altfel, examen.

Cel puţin, asta declarat, la acea vreme, reprezentanţii ISJ Sălaj. "Sub pretextul că merg la toaletă, ei se informau dintr-o carte de biologie, disciplină la care tocmai susţineau proba scrisă", declara Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, scrie magazinsalajean.ro

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, cei doi candidaţi au pierdut, astfel, nu doar sesiunea din acest an, ci şi dreptul de a participa la următoarele două sesiuni. De asemenea, niciuna din notele obţinute la probele anterioare nu li se vor recunoaşte.

Magistraţii Tribunalului Sălaj au anulat în totalitate procesele verbale de sancţionare a celor doi candidaţi.

În opinia avocatului lui Dan-Tiberiu Poptelecan, membrii comisiei de examen nu au respectat Metodologia şi au întocmit procesul verbal înainte de a a cerceta cazul. "A fost luată cea mai severă măsură, deşi nu au făcut niciun fel de anchetă din care să reiasă că elevii au încercat să fraudeze examenul. Clientul meu a fost exclus din Bacalaureat pe baza unei bănuieli a profesorului supraveghetor, bănuială care nu a fost dovedită în vreun fel. Abia apoi s-au luat declaraţii de la elevii şi de la cadrele didactice implicate. Consider că au făcut asta pentru liniştea lor, ca nu cumva să fie suspectaţi de favorizarea elevilor”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL