Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi ciobani şi un constănţean au dosar penal pentru cruzime împotriva animalelor

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Doi ciobani din judeţul Brăila şi un constănţean ar putea fi primii români care vor simţi pe propria piele efectele noii legi de protecţie a animalelor. Ei sunt cercetaţi penal pentru cruzime împotriva animalelor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vor face până la trei ani de închisoare.

Cei doi ciobani din localitatea brăileană Zăvoaia sunt acuzaţi că au omorât doi cai, ca să aibă cu ce să hrănească cei 20 de câini de la stână. Oamenii din sat au făcut plângere la poliţie, după ce au găsit resturile animalelor. Ciobanii susţin că nu au omorât caii, iar de hrănit câinii, nici vorbă.

"Avem 4 câini (...)Intraţi, doamnă, să vedeţi. 4 câini avem, doamnă scumpă. Avem 300 de oi şi 4 câini", a susţinut Vasile Diaconu, unul dintre acuzaţi.

Poliţiştii le-au făcut însă dosare penale.

"Autorii au ucis cu intenţie două cabaline ale căror cadavre au fost identificate pe platforma de gunoi de pe raza localităţii Zăvoaia", a declarat Adrian Glugă, adjunct şef IPJ Brăila.

Şi un bărbat din Constanţa este acuzat de cruzime împotriva animalelor. Oamenii legii spun că a lovit un câine cu o toporişcă şi i-a tăiat tendoanele de la un picior. Omul spune că fusese atacat de mai mulţi câini care ieşiseră dintr-o curte şi doar se apăra

"Într-o mână aveam bărdiţa aia şi am aruncat, de frică. Venise la picioarele mele, să mă muşte", susţine Constantin Sârbu, acuzat.

"Nu l-a muşcat, nu l-a apucat de picior. A lăsat lemnele jos şi cu securea a dat şi a tăiat câinele la picior", a precizat proprietarul câinelui, Maria Cărare

Pentru cruzime împotriva animalelor, noua lege prevede pedepse cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau amendă penală cuprinsă între o mie şi 10 mii de lei.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL