Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi bebeluși cu coronavirus, transferați la Maternitatea Bega din Timișoara

Saturday, 28 November 2020, 16:00 Sursă: Realitatea.net

Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii pentru alte probleme medicale, dar au fost testați și după ce testul a ieșit pozitiv au fost mutați la maternitatea COVID.

„Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog.

Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze la maximum vizitele. În plus, și femeile însărcinate trebuie să țină cont că dacă au COVID când nasc, cel puţin două săptămâni, nu-şi pot ţine copiii în braţe.

„Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, a mărturisit o proaspătă mămică.

În această situaţie sunt alte 15 femei de la Maternitatea Bega din Timişoara, care așteaptă cu înfrigurare un test negativ pentru a-şi putea vedea copiii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL