Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doar muzică ambientală la beach-barurile din Vama Veche! Decizia responsabilă luată de agenții economici

Friday, 10 July 2020, 00:16 Sursă: realitatea.net, ziare.com

"Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS-CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenților economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă și s-a înțeles că, în situații extreme, este nevoie de unitate și responsabilitate!", transmite Primăria Limanu, într-un comunicat de presă.

Primarul comunei, Daniel Gheorghe Georgescu, a precizat că măsura va ajuta Vama Veche să rămână o destinație turistică sigură pentru sezonul estival 2020, în condițiile în care este extrem de tranzitată. ,,Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate”, subliniază acesta.

,,Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că, de vineri seară până duminică, Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde (...) Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme", a declarat Georgescu, citat de ziare.com.

Primăria comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială - "No more free hugs". În acest context, edilul a făcut apel la responsabilitate din partea turiștilor și la cooperare din partea autorităților.

"Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înțeleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma in focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forță majoră înainte de a încerca să administrăm corect această criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autoritățile responsabile", a mai spus Georgescu.

Reamintim că, miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat asupra riscului ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare de Covid-19.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL