Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA trimite dosarul OUG 13 la Parchet. Infracțiunile sesizate: distrugerea de înscrisuri, fals...

Monday, 27 February 2017, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

“Procurorii DNA au dispus:

1. Clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței ori autorității ca persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

2. Disjungerea și declinarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizare a făptuitorului, prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, fals intelectual”, se arată în comunicatul remis de oamenii legii.  

Dosarul privind elaborarea OUG 13 pentru modificarea Codurilor penale s-a format ca urmare a unei sesizări formulate de mai multe persoane fizice.

În privința acuzațiilor de sustragere și distrugere de probe și înscrisuri, procurorii informează că un prim aviz venit de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, care conținea observații și propuneri privind elaborarea OUG 13 și care ar fi blocat adoptarea actului normativ, transmis prin fax la Ministerul Justiției a fost distrus în interiorul instituției condusă în aceea perioadă de Florin Iordache. 

Potrivit DNA, în urma unor discuții tensionate între reprezentanții Ministerului Justiției și cei ai Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, cei din urmă au elaborat un alt aviz, favorabil, și transmis cu același număr de înregistare la MJ. 

Referitor la clasarea unei părți din dosarul OUG 13, procurorii anticorupție susțin că actele de urmărire penală nu au confirmat că persoanele vizate au săvârșit fapte penale. 

În privința disjungerii cauzei la Parchetul General, DNA informează că "întrucât aceste infracțiuni nu intră în sfera de competență de Direcției Naționale Anticorupție, nefiind întrunite condițiile specifice prevăzute în Legea nr.78/2000 republic. sau a OUG nr.43/2002, cu referire la aceste cinci infracțiuni cauza se va disjunge și se va declina spre soluționare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL