Dispozitivul revoluționar care ar putea transforma aproape orice apă într-una bună de băut

Wednesday, 05 June 2019, 10:33 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, accesul la apă potabilă poate fi oricând restricționat din cauza dezastrelor naturale. Însă, cu ajutorul acestei tehnologii care elimină impuritățile din apă, acest lucru nu va mai fi o problemă.

Dispozitivul care purifică apa cu ajutorul luminii solare

O echipă de cercetători condusă de Guihua Yu de la Universitatea Texas, din Austin, a dezvoltat o tehnologie ieftină care foloseşte materiale hibrid pentru desalinizarea apei. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul „Nature Nanotechnology".

„Desalinizarea apei prin distilare este o metodă comună pentru producerea în masă a apei potabile", a declarat cercetătorul Fei Zhao de la Universitatea din Texas. „Cu toate acestea, tehnologiile curente de distilare au nevoie de mai multe etape, necesită infrastructuri mai mari și consum mare de energie".

Capacitatea de desalinizare a acestor hidrogeluri a fost testată în mostrele de apă din Marea Moartă, cunoscută pentru salinitatea extrem de ridicată. Cercetătorii au reuşit, cu ajutorul noii metode, să reducă semnificativ salinitatea din mostrele de apă, chiar încadrându-se în standardele acceptate de apă potabilă ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Multe grupuri care lucrează la tehnologii solare de evaporare încearcă să dezvolte materiale avansate, cum ar fi nanomateriale plasmonice metalice și bazate pe carbon. Noi ne-am concentrat pe folosirea unor materiale foarte ieftine și tot am reușit să atingem o performanță record", a explicat Qiaoqiang Gan, cercetător.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL