Directorul unui săptămânal, arestat preventiv pentru 30 de zile. Angajații lui, sub control judiciar

Wednesday, 21 October 2015, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Doru Iuga va fi anchetat în arest la domiciliu, în timp ce instanţa a dispus control judiciar pentru Oana Galanton.

Jurnalista a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Biroul de presă al IPJ Buzău a precizat că cei trei sunt bănuiți că, „începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale”.

„La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău și I.P.J. Argeș au efectuat cinci percheziții domiciliare în municipiile Buzău, București și Pitești, la locuințele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. Din locuințele percheziționate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unități centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză”, a precizat IPJ într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai menţionat că, „cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plății unui contract”.

Anchetatorii mai susţin că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, cei trei i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri