Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Directoarea cotidianului Le Monde şi-a prezentat demisia

Wednesday, 14 May 2014, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

Natalie Nougayrède a declarat pentru AFP că nu mai avea "mijloacele necesare pentru a se achita, pe deplin şi în linişte", de atribuţiile sale profesionale.

"Dorinţa anumitor membri de la Le Monde de a reduce drastic prerogativele directorului ziarului a fost, pentru mine, incompatibilă cu continuarea misiunii mele", a subliniat ea.

Vineri, doi dintre adjuncţii ei, Vincent Giret şi Michel Guerrin, contestaţi de o parte a redacţiei, au decis la rândul lor să îşi prezinte demisiile.

Societatea redactorilor de la Le Monde urmează să se întâlnească cu acţionarii cotidianului, miercuri după-amiază, şi un director interimar ar urma să fie numit foarte repede, aşa cum prevede statutul ziarului.

Săptămâna trecută, criza din redacţia Le Monde a luat amploare, iar angajaţii i-au trimis directoarei Natalie Nougayrède un mesaj de contestare. Şapte dintre cei 10 redactori principali şi redactori adjuncţi ai ziarului au anunţat la rândul lor că vor demisiona.

Angajaţii îi reproşează lui Natalie Nougayrède, în vârstă de 46 de ani, un mod de conducere "solitar" şi o acuză că "nu ascultă pe nimeni".

Acest demers de contestare a directorului general a fost declanşat de anunţarea, în februarie, a unui plan de mobilitate, ce prevedea trecerea a 50 de posturi în structura redacţiei online a ziarului.

Ca o consecinţă a acestei crize, lansarea noului format al ziarului, prevăzută pentru iunie, a fost amânată pentru sfârşitul lunii septembrie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL