Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi probe trimise la INML de DIICOT în cazul "crimelor de la Caracal"

Monday, 19 August 2019, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

DIICOT a transmis luni seara, într-un comunicat de presă, că a dispus expertizarea unor noi mijloace de probă pe care le-a trimis la INML și la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

"În perioada 15.08.2019 - 19.08.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv, activitatea de scanare şi excavare a zonelor delimitate.

De asemenea, în această perioadă au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre fapte sau împrejurări care ar putea constitui probe în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe.

În cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valenţelor probatorii ale acestora de către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" şi Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR.

Subliniem faptul că procurorii DIICOT, încă din data de 28.07.2019, au asigurat asistenţă familiilor celor două victime, prin intermediul specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, în conformitate cu atribuţiile sale, prevăzute de art.3 din H.G. 460/2011 privind organizarea şi funcţionarea acestei instituţii.

Precizăm că, pe toată durata derulării procedurilor, procurorii DIICOT au asigurat drepturile procesuale ale tuturor părţilor din dosar", se spune în comunicatul instituției.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL