Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DIGI RCS-RCDS, Orange, Vodafone, Telekom primesc un anunţ periculos de la SRI

Thursday, 14 March 2019, 18:21 Sursă: REALITATEA.NET

Acest anunţ are legătură cu viitoarele reţele 5G, pe care DIGI RCS-RCDS, Orange, Vodafone, Telekom urmează să le implementeze în ţara noastră.

Cea de-a 5-a generaţie de viteză de transfer în mediul Internet pe telefonia mobilă se va extinde la nivel mondial şi va determina creşterea vitezei de download de 6 ori, existând riscul de creştere a numărului de atacuri de tip DDoS, întrucât 5G va permite interconectarea unei largi game de dispozitive, conform Buletinului Cyberint, publicat de SRI.

Autorii raportului semnalează că, în prezent, se dovedesc de real interes pentru atacatori tehnologiile de tip artificial intelligence şi machine learning, prin utilizarea cărora pot fi generate instrumente necesare desfăşurării unui atac cibernetic, precum aplicaţii malware complexe de tip chatbot (softuri automatizate sau semi-automatizate pentru a interacţiona cu potenţiale victime), scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit buletinului, actori cibernetici cu motivaţie strategică sau financiară pot beneficia de uşurinţa compromiterii unor dispozitive IoT, dar şi de nivelul de interconectivitate a acestora în vederea accesării unei reţele. Acest aspect poate facilita crearea şi dezvoltarea unor reţele de boţi utilizate în derularea unor atacuri cibernetice special concepute pentru a afecta disponibilitatea unor infrastructuri IT&C, se menţionează în raport.

Detalii pe acest subiect şi pe site-ul ANCOM.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL