Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta cu ciuperci: Este înlocuitorul ideal al cărnii, întăreşte imunitatea şi combate oboseala

Thursday, 22 February 2018, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

Consumată de secole, ciuperca a fost preţuită pentru calităţile sale medicinale, în vechiul Egipt fiind considerată un aliment miraculos care ajută la menţinerea unei vieţi îndelungate.

Avantajele ciupercilor sunt numeroase, pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin colesterol deloc.

Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ciupercile seamănă la gust cu carnea.

“Dieta cu ciuperci contribuie la întărirea imunităţii, combate oboseala, astenia şi previne bolile cardiovasculare şi cancerul. Toate aceste proprietăţi se datorează substanţelor active care se găsesc în ciuperci: complexul vitaminic B, vitaminele C, D şi E şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu şi zinc)”, explică Daniela Stan, medic de familie, potrivit Adevarul.ro.

Ciupercile sunt singurele alimente ne-animaliere care conţin vitamina D. Această vitamin este esenţială pentru sistemul osos, este prima vitamină care se dă unui nou-născut, vitamina care fixeaza calciul în oase ţi vitamina care se produce în corpul uman prin actiunea razelor solare.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL