Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluiri halucinante despre femeile din Coreea de Nord

Monday, 20 November 2017, 18:32 Sursă: REALITATEA.NET

Comitetul ONU pentru Eliminarea Discriminării împotriva Femeilor a analizat informaţiile privind situaţia din Coreea de Nord, exprimându-şi totodată îngrijorarea faţă de violarea şi maltratarea femeilor aflate în detenţie la Phenian, în special a celor repatriate după ce au fugit în străinătate.

Femeile din Coreea de Nord sunt "subreprezentate sau dezavantajate" în învăţământul terţiar, în sistemul judiciar, în unităţile de securitate şi de poliţie şi în poziţiile de conducere, "în toate ariile de lucru netradiţionale", potrivit raportului, citat de Mediafax.

"Problema principală este în primul rând lipsa de informaţii. Nu avem acces la o mare parte a legilor, elementelor şi informaţiilor despre aparatul de stat. Am pus multe întrebări", a declarat Nicole Ameline, membră a comitetului ONU.

La 8 noiembrie, Coreea de Nord a transmis Organizaţiei Naţiunilor Unite că lucrează pentru susţinerea drepturilor femeilor şi a egalităţii de gen, însă sancţiunile impuse de către marile puteri asupra programelor sale nucleare şi cu rachete balistice au avut un impact asupra grupurilor vulnerabile, precum mamele şi copiii.

Raportul comitetului ONU mai arată că violenţa domestică este răspândită şi există "o conştientizare foarte limitată" în ceea ce priveşte această problemă, în condiţiile unei precarităţi privind serviciile juridice, sprijinul psiho-social şi adăposturi pentru victime.

Potrivit documentului, sancţiunile economice au avut un impact disproporţionat asupra femeilor din Coreea de Nord, care suferă de "un nivel ridicat de malnutriţie", inclusiv 28% dintre femeile însărcinate sau care alăptează.

"Am cerut guvernului să fie foarte atent la situaţia alimentaţiei. Considerăm că este o nevoie de bază, iar guvernul trebuie să investească şi să îşi asume responsabilităţile în acest domeniu. Din păcate, nu sunt sigur că situaţia se va îmbunătăţi foarte rapid", a spus Nicole Ameline.

ONU are informaţii şi despre trimiterea femeilor acuzate de "trecerea ilegală a frontierei" în centre de muncă silnică sau în penitenciare, unde sunt expuse mai multor încălcări ale drepturilor omului, precum agresiuni sexuale şi avorturi forţate.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL