Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluiri-şoc despre Revoluţia din '89 și implicarea lui Silviu Brucan: „A fost lovitură de stat"

Monday, 10 April 2017, 07:46 Sursă: REALITATEA.NET

Revoluția din 1989 a fost de fapt o lovitură de stat, afirmă academicianul Eugen Mihăescu, care dezvăluie, pentru Evenimentul zilei, că „la sfârșitul verii 88, Silviu Brucan a locuit în apartamentul meu de la New York".

„De acolo a vorbit cu Moscova, Londra și Washington". Despre Ion Iliescu spune că era "extraordinar" în epoca dinaintea căderii lui Ceauşescu, după care setea de putere l-a transformat într-un fel de "mafiot care conduce clanul".

Despre Revoluţia din decembrie 1989 academicianul Eugen Mihăescu spune că a fost "lovitură de stat":

"Nu a fost o Revoluție, ci o lovitură de stat și știu asta pentru că, la sfârșitul verii '88, Silviu Brucan a locuit în apartamentul meu de la New York. De acolo a vorbit cu Moscova, Londra și Washington. Am fost și eu absorbit, tangențial, de evenimentele preparatorii. "Scrisoarea celor șase" s-a scris în apartamentul meu. Ce s-a văzut la Televiziunea Română "Liberă" a fost o mișcare de figuranți, la propriu, regizată de Sergiu Nicolaescu avându-l ca asistent pe Ion Caramitru, cel care a ordonat "Foc!" asupra Bibliotecii Centrale Universitare".

Eugen Mihăscu spune că Ion Iliescu trebuia să facă numai tranziţia şi să nu se agaţe de putere: "Aveam încredere în el. Am crezut că este singurul care poate să facă tranziţia. Nu am crezut că se agaţă de putere, că vrea să rămână. Și mai credeam atunci - şi aici este greşeala mea - că nu era un comunist cu cap pătrat, cum erau toţi ceilalți...Trebuia să facă numai tranziţia şi să nu se agaţe de putere...Când cineva e dublură timp 25 de ani şi nu apucă să cânte "Rigoletto", în momentul când moare solistul şi cântă el... nu se mai opreşte din cântat. A stat prea mult nevorbit şi necântat".

Interviul acordat de Eugen Mihăescu pentru Evenimentul Zilei a fost publicat în ediția tipărită de luni, 10 aprilie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL