Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluiri de la DNA: Cum i-a dat “Pinalti” lui Blaga 700.000 de euro în sediul PDL

Monday, 05 December 2016, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Vasile Blaga a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, fapte ce ar fi fost comise în 2012, în calitate de secretar general al PDL. Mai exact, acesta este acuzat că ar fi primit suma de 700.000 de euro de la afaceristul Horațiu Bruno Berdilă, reprezentantul Romsys, pentru ca politicianul să-și folosească influența pentru ca firma lui Berdilă să câștige contracte la compania de stat Transelectrica și la filiala acesteia.

Potrivit sursei citate, cel care ar fi intermediat totul ar fi fost Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, la acea dată primarul oraşului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte PDL, care la această oră execută o condamnare de 6 ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”.

Potrivit celor implicaţi, banii ar fi fost daţi în anul 2012 şi ar fi fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale a PDL, dar şi pentru susţinerea lui Traian Băsescu la referendumul de demitere iniţiat de USL.

Vasile Blaga a negat acuzațiile aduse de DNA, însă Horațiu Bruno Berdilă și Gheorghe Ștefan „Pinalti” și-au recunoscut faptele.

„Pinalti” a povestit procurorilor DNA că într-o întâlnire a liderilor PDL, Blaga le-ar fi spus că la numirea directorilor de companii de stat să fie propuse persoane care sunt dispuse să accepte încheierea de contracte cu anumiţi afacerişti.

Astfel, afaceriștii care primeau contracte cu statul trebuiau, în schimb, să finanțeze PDL cu 10% din valoarea lor, bani ce trebuiau aduși la sediul partidului din Modrogan, cash și în euro. Berdilă a declarat procurorilor DNA că „Pinalti” i-ar fi spus că acest comision putea ajunge chiar şi la 25%.

Astfel, Vasile Blaga a primit de la Horațiu Bruno Berdilă, prin intermediul afaceristului Dan Constantin G., 700.000 de euro în mai multe tranșe. De fiecare dată, banii erau înmânați de către afacerist secretarei lui Vasile Blaga, la cererea politicianului.

Cea mai mare tranşă, 500.000 de euro i-ar fi adus-o Dan Constantin G. lui „Pinalti” în apartamentul pe care fostul primar din Piatra Neamţ îl avea la Hotelul „Caro”. Surse judiciare au explicat că „Pinalti” a declarat procurorilor DNA că de data acesta s-ar fi dus singur cu banii la sediul PDL din Modrogan.

SURSA


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL