Despăgubiți doar pe hârtie: Părinții lui Ionuț Anghel mai au de așteptat primirea daunelor

Saturday, 30 May 2015, 15:02 Sursă: REALITATEA TV

Părinţii copilului, sfâşiat de câini în Parcul Tei din Capitală, au primit daune record de 2,4 milioane de euro. Însă, până când vor intra efectiv în posesia despăgubirilor, părinţii lui Ionuţ Anghel mai au de aşteptat. La fel aşteaptă să primească daunele şi părinţii copiilor morţi sau răniţi în incendiul de la maternitatea Giuleşti, din anul 2010.

Adaugă părerea ta

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 l-au condamnat, vineri, pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde copilul Ionuț Anghel a fost ucis de maidanezi, în anul 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, instanța a condamnat Administrația Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București, notează Agerpres.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Condamnare cu suspendare în cazul Ionuț. Familia copilului ucis de câini primeşte 2,4 milioane euroInstanţa a început dezbaterile în procesul morţii lui Ionuţ Anghel în 9 septembrie, la mai mult de un an de la moartea băieţelului. Primul termen al dosarului s-a amânat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat.

La al doilea termen au fost audiaţi părinţii şi bunica băiatului, iar ulterior funcţionari din Administraţia Domeniului Public Sector 2, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori care au interacţionat cu fratele lui Ionuţ Anghel după producerea tragediei.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 și a spus că și-a pierdut în Parcul Tei, din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre cei doi nepoți, aceștia având patru (Ionuț Anghel) și, respectiv, șase ani (Andrei Anghel), potrivit HotNews.ro.
La scurt timp, copilul de șase ani a venit la bunica lui și i-a spus că Ionuț este încolțit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul murise. 

Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Decizia definitivă a instanţei