Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea secolului în Marea Piramidă din Egipt! Cercetătorii au fost uimiți

Thursday, 02 November 2017, 16:10 Sursă: REALITATEA.NET

"Este fără precedent! Nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Este uriaşă, de dimensiunea unui avion cu 200 de locuri şi se află chiar în centrul piramidei. Încăperea este etanşă, nimeni nu a atins-o de 4.500 de ani", a declarat cercetătorul Mehdi Tayoubi.

Descoperirea cercetătorilor a fost primită cu entuziasm de public, curiozitatea fiind foarte ridicată în legătură cu ce s-ar afla în uriaşa încăpere anunţă AFP.

Totuşi, sunt voci care spun că sala respectivă sau conţinutul ei nu trebuie deranjat: "Dacă a stat aşa 4.500 de ani, cred că cineva s-a chinuit foarte tare să ascundă acolo ceva, care trebuie să rămână îngropat şi zidit acolo. Nu cred că trebuie să intre nimeni acolo, pare a fi o Cutie a Pandorei".

În Marea Piramidă, construită în urmă cu 4.500 de ani, în timpul domniei regelui Khufu (Cheops), se mai află alte trei astfel de "cavităţi" descoperite de cercetătorii din cadrul operațiunii ScanPyramids, care utilizează tehnici moderne non-invazive pentru a scana monumentul milenar.

Cu o înălțime de 146 de metri, piramida Khufu, numită după fiului faraonului Sneferu, este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Operațiunea ScanPyramids a început în octombrie 2015, cu scopul de a căuta încăperi ascunse în piramida Khufu, dar și în construcțiile similare vecine — Khafra (Chephren) din Giza și Bent și Piramida Roșie din Dahshur, toate situate la sud de Cairo.

În cadrul proiectului, este pusă în aplicare o combinație de tehnologii — termografie în infraroșu, radiografie imaginativă bazată pe miuoni și reconstrucție 3D — toate acestea fiind non-invazive și non-distructive pentru monument.

Miuonii sunt "similari razelor X ce pot penetra corpul și permit observarea oaselor. Ulterior, detectoare foarte bine plasate — spre exemplu, într-o piramidă, sub o potențială încăpere necunoscută — pot înregistra urme de particule și pot distinge cavitățile de regiunile mai dense", au explicat oamenii de știință de la ScanPyramids care au adăugat că aceștia pot trece prin sute de metri de piatră înainte de a fi absorbiți.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL