Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire-șoc la NASA. Ce este lumina verde care a apărut din senin pe cer

Tuesday, 17 September 2019, 18:26 Sursă: REALITATEA.NET

Mai exact, acestă lumină verde a fost observată de telescopul NuSTAR, care monitoriza galaxia Fireworks. Imaginile obținute arată aparația din senin a mai multor surse de raze X care emană o pete de lumină verzi și albastre. Însă, ceea ce este și mai bizar este că lumina a apărut și a dispărut complet, iar totul s-a petrecut într-un interval foarte scurt de câteva zile.

Cum explică NASA apariția luminii bizare

În primul rând, pata verde de lumină din partea inferioară este o rază X ultraluminoasă, cunoscută și după denumirea de ULX. Dar, aceasta nu a fost vizibilă la prima observare cu ajutorul NuSTAR, ci a apărut zece zile mai târziu, la o a doua privire. În acest sens, NASA a apelat la un alt telescop, Chandra, însă nici urmă de obiectul denumit ULX-4, acesta dispăruse din senin așa cum a și apărut.

„Perioada de zece zile este una extrem de scurtă pentru ca o lumină atât de puternică să poată apărea", a declarat Hannah Earnshaw, cercetător în cadrul Caltech și autoarea studiului. „De obicei cu NuSTAR observăm schimbări graduale de-a lungul timpului și nu observm des o sursă de mai multe ori într-o succesiune rapidă", a declarat aceasta.

Specialiștii spun că este vorba despre un fenomen destul de bizar, iar din acest motiv alte detalii sunt greu de oferit, momentan. Însă, un studiu recent, sugerează că lumina ar putea proveni de la o gaură neagră care înghite un alt obiect, cum ar fi o stea, de exemplu. Acest proces face ca materia să se încălzească drastic, iar temperatura poate crește și la milioane de grade. Astfel, ar putea explica și emanarea razelor X observate de NASA.

Însă, NASA crede că ar fi vorba despre o stea neutronică, un obiect extrem de dens creat în urma exploziei unei stele care nu a fost suficient de mare pentru a crea o gaură neagră.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL