Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea despre albine care demonstrează că sunt total diferite de alte insecte

Tuesday, 30 July 2019, 17:40 Sursă: REALITATEA.NET

Albinele par a fi candidați cu șanse mari să intre în acest club select, deoarece acestea par să aibă aptitudini cu numerele. Mai mult, un studiu din trecut arată că acestea pot chiar să numere până la patru.

Scarlett Howard de la RMIT University din Melbourne și colegii săi au antrenat insectele pentru a diferenția între două numere. În acest sens, au creat niște platforme cu un număr divers de forme așezate pe acestea, de la una la patru. Astfel, au descoperit că albinele pot înțelege conceptul de zero.

Albinele sunt mult mai inteligente decât ai crede

În cadrul studiului, pe una din platforme, albinele primeau o soluție de sucroză dulce, iar pe cealaltă, o soluție de chinină cu un gust rău. Asta s-a întâmplat deoarece studiile anterioare au arătat că albinele învață mai repede dacă nu sunt doar recompensate când au dreptate, ci și dacă sunt "pedepsite" pentru alegerile greșite.

În acest mod, cercetătorii au antrenat albinele să asocieze o platformă cu mai puține forme cu recompensa dulce, până ce alegeau corect în 80% din cazuri. Apoi, albinele au fost puse la noi încercări, pentru a se confirma că acestea răspund la numărul de forme și nu la înfățișarea acestora. Când li s-a dat de ales între două sau trei forme și zero forme, albinele au ales zero de cele mai multe ori.

Albinele sunt primele nevertebrate care au trecut testul de a recunoaşte unde este zero într-o ordine numerică, conform cercetătorilor de la Royal Melbourne Institute of Technology din Australia.

„Chiar şi copiii mici se chinuie să recunoască „nimicul" ca fiind mai puţin de unu", precizează Scarlett Howard, cercetătoare în cadrul acestui studiu.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL