Descoperire uluitoare: strămoșii noștri au devenit canibali din cauza schimbării climatice

Tuesday, 25 June 2019, 17:40 Sursă: REALITATEA.NET

Mai exact, cercetătorii au analizat rămășițele a șase neandarthalieni: doi adulți, doi adolescenți și doi copii, care au fost găsite în anii 1990, într-o peșteră din sud-estul Franței.

Rezultatele cercetării au arătat că aceștia au murit înfometați. În acest sens, cercetătorii explică că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că au prins o perioadă de tranziție, în care s-a trecut de la o eră interglaciară, la o climă mult mai călduroasă.

„Schimbarea climei de la perioada glaciară la ultima perioadă interglaciară a fost foarte abruptă”, a explicat paleontologul Emmanuel Desclaux, de la French National Centre for Scientific Research. „Nu vorbim în termeni de scară geologică, ci mai degrabă de o scară umană. Poate că în câteva generații, peisajul s-a schimbat complet”.

Cum i-a influențat schimbarea climatică pe strămoșii noștri

Datorită faptului că temperaturile începuseră să crească, nivelul mărilor s-a dublat, plantele s-au transformat, iar animalele s-au adoptat și ele la noua climă, după ce au îndurat zeci de mii de ani de frig extrem.

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit un lucru foarte bizar - neandarthalienii ar fi devenit canibali ca rezultat al schimbărilor climatice. Probabil, în semn de revoltă, cred cercetătorii.

„Semne de tăiere sunt răspândite pe mai mult de 50% din rămășițele umane și distribuite asupra întregului schelet de la craniu și mandibulă la metacarpiene și metatarsiene și falange”, au explicat cercetătorii. „Semnele de percuție sunt vizibile pe toate craniile, toate oasele luni și alte oase de adulți și copii”.

Toate aceste semne sunt dovezi ale faptului că strămoșii noștri au fost canibali. „Elementele scheletice din toate regiunile corpului sugerează că ar fi fost intacte înainte de episoadele de canibalism”, au zis cercetătorii. „Mai apoi, niciuna din rămășițe nu se află în relație anatomică unele cu altele, indicând că trupurile fuseseră complet dezmembrate”.

Sursă


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL