Descoperire surprinzătoare. Adevăratul motiv pentru care unii șoferi sunt agresivi la volan

Tuesday, 19 January 2016, 10:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Psihologii au descoperit că un anumit tip de personalitate, precum și lipsa experienţei fac ca şoferii mai tineri să fie autorii celor mai mlte scandaluri în trafic. Acesta nu este, însă, singurul factor care determină furia la volan.

"Din punct de vedere al vârstei, am observat o frecvenţă mai mare, atunci când vine vorba de agresivitate la volan, la tineri. Aceştia îşi gestionează mai greu comportamentul agresiv din cauza lipsei de experienţă rutieră şi a indicelui de maturitate rutieră scăzut şi au tendinţa de a răspunde agresiv în trafic.

Persoanele mai în vârstă sunt mai defensive în trafic deoarece au acumulat experienţă rutieră suficientă, astfel încât să îşi gestioneze mai bine emoţiile”, a declarat psihologul Mihaela Rus, citat de evz.ro.

Cu toate acestea, lipsa experienței și vârsta nu sunt singurii factori care îi fac pe șoferi să se enerveze rapid în trafic. Psihologii susțin că și tipul de maşină condus influențează serios riscul ca unii conducători auto să fie mai agresivi ca alții.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL