Descoperire şocantă la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași

Monday, 02 October 2017, 19:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un deținut din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași a murit în celula în care era încarcerat, din cauze necunoscute deocamdată, a informat, luni, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, se afla de un an în custodia penintenciarului după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 25 ani de închisoare pentru omor calificat, clasificat în regim de maximă siguranță.

"Colegul de cameră a simțit că deținutul nu mai respiră corect și a anunțat gardianul și echipa medicală. Totodată, s-a sunat la serviciul 112. Echipajul SMURD sosit la sediul unității a continuat manevrele de resuscitare inițiate de către asistentul medical din cadrul penitenciarului, însă fără rezultat, diagnosticul prezumtiv al decesului fiind de stop cardio-respirator, urmând ca, după efectuarea necropsiei, să se stabilească cu exactitate cauzele decesului", a declarat Gabriela Topoliceanu.

Potrivit sursei citate, după declararea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun în aceste situații, fiind informată familia persoanei decedate, precum și Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Iași și Administrația Națională a Penitenciarelor, relatează AGERPRES.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL