Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire istorică. Ar putea fi viaţă şi pe o altă planetă din sistemul solar

Sunday, 01 March 2015, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Savanţii au modelat o formă "diferită" de viaţă, care nu are nevoie de oxigen, ci de metan şi care se poate reproduce şi metaboliza similar celei de pe Pământ.

Celula teoretică ar avea o membrană din compuşi organici de azot şi ar putea trăi la temperatura metanului lichid, respectiv minus 292 de grade.

Pe Pământ, viaţa este posibilă cu ajutorul unei membrane de bistrat fosfolipidic, o membrană puternică, permeabilă care găzduieşte materia organică a fiecărei celule.

Astronomii caută la ora actuală o formă de viaţă care să prospere graţie prezenţei apei, însă teoria prezentată de cercetătorii de la Cornell sugerează că în galaxia noastră ar putea există forme de viaţă "diferite", având nevoie de alte substanţe pentru a supravieţui. Metanul, spre exemplu, îngheaţă la o temperatură mult mai scăzătă.

Inginerii de la Cornell şi-au denumit membrana celulară "azotosome". Azotosome-ul este făcut din molecule de azot, carbon şi hidrogen, despre care se ştie că există în mările criogenizate ale satelitului Titan, dar are aceiaşi stabilitate şi flexibilitate ca membrana celulelor de pe Pământ.

Mai multe pe Descopera.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL