Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire fascinantă. S-ar putea schimba tot ceea ce se știa până acum

Wednesday, 03 April 2019, 11:18 Sursă: REALITATEA.NET

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Nature Communications, descrie dispozitivul numit ''See-Shell'', ce poate oferi informaţii suplimentare despre problemele care afectează creierul, precum comoţiile cerebrale sau bolile Alzheimer şi Parkinson.

''Această tehnologie ne permite să vedem în acţiune o mare parte din cortex şi ne oferă totodată un control şi o precizie fără precedent în timpul stimulării anumitor părţi ale creierului'', a declarat unul dintre coautorii studiului, Suhasa Kodandaramaiah, de la Universitatea din Minnesota.

Cu ajutorul craniului transparent, neurologii au acces la o imagine amplă a creierului în contextul în care s-a constatat că ceea ce se petrece într-o zonă a acestuia este probabil să afecteze simultan şi alte regiuni cerebrale.

Cercetătorii au scanat digital suprafaţa craniului şoarecelui şi au utilizat apoi informaţiile pentru a crea un craniu artificial, transparent, care are aceleaşi contururi ca şi craniul original.

Printr-o intervenţie chirurgicală de mare precizie, partea superioară a craniului şoarecelui a fost înlocuită cu craniul transparent imprimat 3D.

Corpul animalului nu a respins implantul, ceea ce a permis cercetătorilor să studieze acelaşi creier pe parcursul mai multor luni.

''Acest nou dispozitiv ne permite să observăm activitatea cerebrală la cel mai mic nivel, mărind imaginea în zona anumitor neuroni, şi să avem totodată de-a lungul timpului o imagine de ansamblu a unei regiuni extinse a creierului", a explicat Kodandaramaiah.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL