Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descinderi DNA la Primăria sectorului 5. Fostul edil Daniel Florea, audiat la DNA în legătură cu tabletele pentru elevi

Thursday, 19 November 2020, 15:22 Sursă: Realitatea.net

Potrivit unui comunicat al primăriei conduse acum de Cristian Popescu Piedone, procurorii "au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar și alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relația cu această societate comercială.

Acțiunea ofițerilor Poliției Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziția de tablete făcută de Economat SRL.", se spune în comunicatul instituției.

În paralel, fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea a afirmat, joi, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost chemat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor, conform Agerpres.

Primarul Popescu Piedone a anunțat, miercuri, că va cere Consiliului local să propună Consiliului de Administraţie al Economat SRL un audit extern privind modul de achiziţie a tabletelor pentru elevi şi destituirea directorului general, pe motiv că refuză să distribuie peste 30.000 de astfel de dispozitive.

Edilul a sugerat chiar că e posibil să cumpere alte tablete, cu prețul de 200 de euro, nu de 500 de euro, prețul la care le-ar fi aciziționat Economat SRL.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL