Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descinderi de amploare la proxeneți. Minore obligate să se prostitueze

Wednesday, 05 October 2016, 07:05 Sursă: REALITATEA.NET

Descinderile au început la ora 7 dimineața la 43 de adrese din Câmpulung şi din localităţile limitrofe şi urmează să ducă la audieri 45 de persoane.

Suspecţii racolau fete, de cele mai multe ori minore, cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în țări ca Franța, Spania, Germania și Belgia, însă apoi le sechestrau şi le obligau să se prostitueze. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu uriaş în acest dosar: trei milioane de euro.

Rețeaua a acționat nestingherită timp de 8 ani, transmite corespondentul Realitatea TV. Fetele erau racolate din Câmpulung și zonele limitrofe orașului.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în state ale Uniunii Europene, .

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Câmpulung, împreună cu luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, efectuează 43 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Câmpulung şi a comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism, se arată într-un comunicat al Poliției.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Argeş.

Din activitatea infracţională, suspecții ar fi obţinut peste 3.000.000 de euro. 45 de persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL