Deputatul Kerekes Karoly, trimis în judecată pentru conflict de interese

Friday, 24 January 2014, 13:53, Sursă: Mediafax

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul în biroul parlamentar, aceştia obţinând, în baza contractelor încheiate, peste 56.000 de lei, potrivit Parchetului instanţei supreme.

Adaugă părerea ta

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul Kerekes Karoly pentru conflict de interese (cinci acte materiale), dosarul urmând să fie soluţionat de judecătorii instanţei supreme.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi realizat, în baza acestor contracte, un folos material în cuantum total de 56.663 de lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaţilor, au precizat procurorii, în actul de sesizare a instanţei.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme în cazul deputatul Karoly Kerekes, arătând că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 - 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 - 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş.

ANI preciza atunci că beneficiul obţinut în perioada 2004 - 2010 de soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi fost de 99.083 de lei (aproximativ 23.000 de euro).