Deputatul Karoly Kerekes, condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Tuesday, 10 February 2015, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul în biroul parlamentar, aceştia obţinând, în baza contractelor încheiate, peste 56.000 de lei, scrie Mediafax.

Adaugă părerea ta

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să reducă pedeapsa primită de Karoly Kerekes în primă instanţă, în 27 octombrie 2014, de la doi ani la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

"Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe un termen de încercare de trei ani şi şase luni", potrivit deciziei dispuse luni de completul de cinci judecători.

Instanţa a decis să aplice şi o pedeapsă accesorie în cazul lui Karoly Kerekes, astfel că îi vor fi interzise mai multe drepuri, respectiv de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Aceste drepturi îi sunt interzise până la terminarea executării pedepsei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Mai mult pe Mediafax.