Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Demers DISPERAT. Luptători ISIS, travestiți în femei şi machiați, în încercarea de fugi

Sunday, 23 July 2017, 10:15 Sursă: REALITATEA.NET

Oraşul irakian Mosul a fost eliberat de controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic după nouă luni de conflict.

La 9 iulie, premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat victoria asupra reţelei teroriste Stat Islamic în oraşul Mosul. Serviciile de securitate irakiene, ajutate de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, au încercat încă din octombrie 2016 să elibereze vestul oraşului Mosul, considerat un bastion al Stat Islamic.

Cu o sumedenie de militanţi ai Stat Islamic capturaţi şi duşi în închisori, sute dintre aceştia încearcă să fugă din oraş apelând la diferite tertipuri. Mulţi militanţi ai organizaţiei teroriste apelează la deghizări în femei, însă părul lor facial îi dă de gol.

Membri ai armatei irakiene au distribuit pe reţelele de socializare fotografii cu militanţi Stat Islamic, care au încercat să fugă din oraş costumaţi în haine de femei, însă uitând să îşi radă bărbile şi mustaţa.

Astfel, un jihadist care a vrut să părăsească oraşul Mosul, a apelat la acest „truc”, îmbrăcându-se în haine de femeie şi cu machiaj pe chip, a fost prins de autorităţile irakiene după ce a uitat să îşi radă părul facial.

În mai multe fotografii făcute publice de armata irakiană, bărbatul s-a pudrat, şi-a machiat ochii, s-a dat cu ruj, dar mustaţa şi barba l-au dat de gol. 

Alte fotografii reprezintă bărbaţi purtând sutiene buretate ca truc pentru a părea femei şi a fugi din oraş. Vechea zonă a oraşului Mosul a fost făcută una cu pământul în războiul contra Stat Islamic.

Efectul luptelor, care s-au încheiat, poate fi văzut în imaginile care surprind oraşul înainte şi după confruntări, în mai multe fotografii făcute din satelit.

Forţele irakiene, sprijinite de SUA, au reuşit să elibereze Mosulul de gruparea Stat Islamic, dar costurile au fost majore, mai ales în partea de vest a oraşului, 10.000 de clădiri fiind distruse în decursul conflictului.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL