Delia, acuzată că a plagiat "Da, mamă". Tu ce crezi?

Friday, 03 July 2015, 21:24 Sursă: REALITATEA.NET

La doar câteva zile de la lansarea piesei „Da, mamă“, Delia este acuzată de plagiat după piesa „Sing For The Moment“, lansată de rapperul american Eminem în 2003. După remarcile făcute de realizatorul TV Mircea Badea, în emisiunea „În Gura Presei“, mai mulţi compozitori şi specialişti muzicali au analizat piesa Deliei.

Adaugă părerea ta

Deşi single-ul „Da, mamă“ se bucură de un succes formidabil, devenind prima piesă în limba română care a depăşit un milion de vizulizări pe YouTube la doar o zi de la lansare, acuzaţiile de plagiat nu au întâziat să apară. După ce Mircea Badea a lansat, în emisiunea „În Gura Presei“, ipoteza conform căreia piesa „Da mamă“, compusă de Carla’s Dream, este „unu la unu cu Eminem, «Sing For The Moment»“, mai mulţi compozitori şi specialişti muzicali au analizat melodia şi au comparat referenul cu piesa „originală“.

Contactaţi de reporterii „Adevărul“, reprezentanţii casei de discuri Cat Music au negat acuzaţiile de plagiat aduse Deliei pentru single-ul „Da, mamă“.

Sabin Penea, absolvent al Conservatorului Bucureşti, fost basist al trupei Timpuri Noi, violonist, câştigător a multiple concursuri internaţionale de muzică de cameră şi primviolonist la Solartis Quartet, a analizat şi comparat, pentru Europa FM, single-ul Deliei, „Da, mamă“, cu piesa „Sing For The Moment“ a lui Eminem, care foloseşe linia melodică a piesei „Dream On“ de la Aerosmith. Acesta susţine că, deşi primele două fraze din „Da, mamă“ şi „Sing For The Moment“ se aseamănă, „ca traseu armonic, piesele nu au legătură“.