Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie drastică de la Microsoft: șterge conturi nefolosite. Ce să faci ca să nu pătești ceva

Tuesday, 23 July 2019, 18:42 Sursă: REALITATEA.NET

Motivul pentru care Microsoft a venit cu această regulă e simplu. Utilizatorii își creează conturi pentru a primi acces gratuit la serivicii în perioada de free trial și apoi le abandonează. Cum este și cazul Netflix sau Spotify, de exemplu. Microsoft vrea să renunțe la conturile create doar pentru perioada gratuită de la început.

Compania crede că așa face loc noilor useri și deblochează acele username-uri acaparate de utilizatorii inactivi. Și ar putea funcționa, dar e greu de crezut că cineva va reveni să-și facă un cont cu numele pe care îl voia. 

Scăparea de această regulă e că, în cazul în care există un abonament activ la un serviciu, contul tău Microsoft va fi în siguranță. De asemenea, și niște bani rămași în cont de la tranzacții anterioare îți vor menține contul activ.

Schimbările care au dus aici au început însă în urmă cu ceva timp. În 2016, Microsoft anunța că această perioadă dura cinci ani. A limitat-o acum la numai doi ani. Cel mai probabil, acest lucru nu te va afecta prea tare.

Efortul nu pare chiar atât de dificil. În fond, nu durează chiar atât de mult să te conectezi la un cont din doi în doi ani. Politica Microsoft intră în vigoare de la 30 august 2019. Conturile vor fi șterse în mod automat, fără ca utilizatorii să fie anunțați în vreun fel. Măcar acum știi cât timp mai ai.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL