Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Decizia din Franța care sperie miliardarii din tehnologie: ce vor să facă francezii acum

Friday, 12 July 2019, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Franța a adoptat o lege, denumită GAFA, care vizează toate companiile americane mari care oferă servicii digitale pe teritoriul Franței. Chiar dacă nu au prezență fizică acolo, francezii vor să plătească taxe.

Sunt pe listă toți giganții: Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft și altele. Există câteva limitări în lege, dar sumele taxate ar putea fi fabuloase. Iar precedentul a fost atât de mare, încât a fost anunțat un proiect similar în Anglia. Toți au optat să ignore amenințările Washingtonului.

Oficialii SUA sunt nemulțumiți că această lege țintește în mod nedrept companiile americane. Realitatea e însă că oamenii au ajuns dependenți de serviciile companiilor de peste ocean, iar banii nu sunt toți taxați. 

"Este prima dată în istorie în relațiile dintre Statele Unite și Franța în care administrația americană decide să deschidă o procedură sub Secția 301", a explicat ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Lemaire. "Cred profund că între aliați, noi trebuie și putem să reglăm neînțelegerile altfel decât prin amenințare", a spus Lemaire în fața Senatului chiar înaintea votului.

Cum vor fi taxați giganții din internet

Mecanismul prin care va fi implementată legea și pe cine va taxa este cât se poate de clar. Se va aplica retroactiv o taxă de 3% pe cifra de afaceri, începând cu 1 ianuarie 2019, firmelor care realizează o cifră de afaceri minimă de 750 de milioane de euro la nivel mondial. E și condiția ca cel puțin 25 de milioane de euro din acea sumă să fie generată pe teritoriul Franței.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL