Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia de ultimă oră în scandalul măștilor neconforme: se vor numi "acoperitoare faciale"

Thursday, 26 November 2020, 21:30 Sursă: Realitatea.net

Proiectul de ordin prevede că măstile care nu sunt nici dispozitive medicale și nici echipamente individuale de protecţie vor fi vândute sub denumirea „ ACOPERITOARE FACIALĂ DE UTILIZAT ÎN COLECTIVITATE”.

De asemenea, informațiile legate de caracteristicile produsului trebuie să fie vizibile și însoțite de termenul AVERTISMENT sub formă bolduită.

În acelaşi câmp vizual cu denumirea se va înscrie sintagma „Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate nu este un dispozitiv medical în sensul specificat de Directivei 93/42/CEE (măști chirurgicale) și nici nu este echipament individual de protecţie în înțelesul utilizat de Regulamentului UE/2016/425 (dispozitive de protecție respiratorie)

Tocmai de aceea, astfel de dispozitive nu trebuie să aibă indicații privind un prezumtiv ggrad de protecție pe care l-ar asigura.

Vor fi afișate avertismente și informații, atât la locul de comercializare cât și pe ambalajul produselor, asupra caracteristicilor acestor măști, respectiv ,,ACOPERITOARE
FACIALĂ DE UTILIZAT ÎN COLECTIVITATE”.

Ordinul ANPC vine după ce  ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL