De nebănuit! Adevărul despre untura de porc pe care nimeni nu îl spune

Wednesday, 11 December 2019, 09:38 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect. Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor.

 

Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservată în borcane şi poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de mâncare sau chiar prăjituri.

Deşi toată lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi şi nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa omului.

Motive pentru care e bine să consumi untură:

  • După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate
  • Principala grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie
  • Este bogată în vitamina D
  • Reglează producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel tiroidian
  • Grăsimile găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în specil cancerul la sâni
  • Mâncarea gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu colesterolul
 


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 13:34:19
Chadrinskaia

Și releele de telefonie mobilă sunt benefice depinde doar cu ce alte alimente și factori la fel de benefici le combini dar pentru cei care nu apreciază beneficiile chirurgiei, transplanturilor si altele asemenea ar merita să studieze medicina gastronomică a dr Peter J D'Adamo si Henry G Bieler si alții...

2019-12-12 10:51:54
Cucu cucu

Si tot asa vo.m fi informati si de stupefiante ,ca,s bune ,de acool ,nu mai spun si chiar si legile.pe care le dau guvernantii ,contra noastra ,suntbenefice.

Alte articole din: SĂNĂTATE