Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce și-a retras Sorina Pintea demisia. Avocatul său a explicat

Thursday, 09 April 2020, 16:31 Sursă: Realitatea.NET

"Starea de sănătate a clientei mele a fost și este una precară, agravată fiind în perioada de arest preventiv din cursul lunii martie 2020, aspect de natură a o pune în imposibilitate obiectivă să desfășoare, în prezent, orice tip de activitate, nu doar cea de manager.

La data de 2 martie 2020, doamna Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" - Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea madatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile.

Având în vedere că la data de 6 martie 2020, doamna Sorina Pintea a fost plasată sub control judiciar de către Curtea de Apel București însă, ca efect al agravării stării de sănătate, aceasta a fost internată, direct din arest, în Spitalul Clinic de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoia", situație ce pus-o în imposibilitate de a se prezenta la Spital pentru a preda d-lui doctor Pop Vasile mandatul, aflându-se în concediu medical.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical.

Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor.

Este lipsită de adevăr informația că doamna Sorina Pintea și-a revenit din punct de vedere medical și că ar avea intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Este exclusă orice revenire a doamnei Pintea, cu atât mai mult cu cât mandatul de manager al acesteia expiră la începutul lunii mai 2020 și nu poate fi prelungit, iar renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul", transmite Viorel Mocanu.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL