Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce se îngrașă femeile atunci când sunt... iubite?

Monday, 08 April 2019, 20:48 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit dr. Carolina Pérez, nutriționist la Unitatea de Obezitate din Quirónsalud Murcia, acumularea în greutate reprezintă o reflectare a faptului că oamenii sunt iubiți și au o relație de dragoste stabilă.

Același specialist susține că kilogramele în plus sunt rezultatul schimbărilor în obiceiurile alimentare și al timpului petrecut cu partenerul și familia, în loc să practici exerciții fizice.

"Când avem un partener, mai ales la început, ieșirile în oraș la masă sunt mult mai dese, iar acest nou obicei ne ține departe de rutină și obiceiurile alimentare normale, toate acestea ducând la creșterea în greutate," explică specialistul.

O altă cauza a unui posibil câștig în greutate este că unele femei, în special cele cu vârstă cuprinsă între 30 și 35 de ani, se relaxează când vine vorba de aspectele legate de îngrijirea fizică, fapt legat de sosirea copiilor și implică, de asemenea, sarcina, lipsa de timp pentru pentru mișcarea zilnică, gătitul, etc.

Pentru bărbați, o situație similară se produce deoarece prin asumarea mai multor obligații casnice și familiale au mai puțîn timp pentru a face sport.

Specialistul recomandă astfel practicarea activităților fizice prin mersul pe jos în aer liber sau practicarea activităților fizice în cuplu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL