Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce să nu-ți lași telefonul la încărcat peste noapte

Friday, 26 June 2020, 12:14 Sursă: Realitatea.net

Soluția la care mulți apelează este să își lase telefonul la încărcat peste noapte, atunci când nu este folosit pentru a trimite mesaje sau pentru a verifica în permanență noutățile care mai apar pe Facebook. Deși pare o idee bună, care să ne salveze de la căutarea unei prize atunci când nu suntem acasă, există studii conform cărora acest obicei dăunează duratei de viață a bateriei în timp, lucru pe care este evident că dorim să îl evităm.

Orice dispozitiv care este lăsat la încărcat pentru o perioadă mai îndelungată de timp decât este necesar se dovedește extrem de periculos, deoarece prezintă risc de incendiu. Și nu ar trebui să ne preocupe doar faptul că ținem telefonul la încărcat ore întregi, ci și unde anume îl poziționăm, scrie divahair.ro.

Astfel, cele mai multe dintre noi obișnuiesc să doarmă cu el sub pernă, pentru a putea auzi alarma pe care o setează pentru dimineață. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli, deoarece bateria telefonului se poate încălzi în timpul încărcării, lucru care ar putea declanșa aprinderea lenjeriei de pe pat. Specialiștii recomandă să îți lași obiectul mult iubit într-o zonă cu temperatura moderată, pentru a nu favoriza supraîncălzirea. 

Pe lângă acest pericol, încărcarea telefonului peste noapte ar putea să dăuneze bateriei pe termen lung. Două ore sunt suficiente pentru ca smartphone-ul să aibă capacitatea de 100%, iar ceea ce depășește această limită va contribui la deteriorarea și necesitatea schimbării vechii baterii. Din fericire, telefoanele performante ce au apărut în ultima perioadă sunt suficient de „inteligente”, astfel că opresc acumularea de energie atunci când ating maximul de încărcare.

Deși obișnuiai să îți ții telefonul la încărcat noaptea, este recomandat să renunți la acest gest pentru a proteja durata de viață a bateriei, dar și pentru a limita consumul de electricitate și a reduce pericolul de incendii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL