Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce să mănânci zilnic cereale integrale

Friday, 17 February 2017, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

Îți dau energie

Cerealele sunt și o sursă de carbohidrați sau glucide, care te ajută să ai mai multă energie, de-a lungul zilei. Creierul, sistemul nervos și organele vitale au nevoie de glucide. Necesarul zilnic diferă de la o persoană la alta, în funcție de vârstă, greutate, gradul de activitate fizică depusă, dar se încadrează între 100 și 300 de grame.

Mențin starea de sațietate

Un motiv pentru care merită să incluzi în dietă cereale integrale este acela că au în compoziție fibre. Ai nevoie de aproximativ 35 de grame de fibre pe zi, iar cerealele conțin atât unele solubile, cât și insolubile. Ovăzul, bulgurul, orzul se digeră treptat, alungă pofta de mâncare exagerată și tentația de a alege un desert periculos pentru siluetă. Acoperindu-ți necesarul zilnic de fibre, reduci nivelul de colesterol rău, îți normalizezi glicemia și te protejezi de cancerul de colon.

Conțin amidon rezistent

Cerealele integrale au în compoziție o substanță valoroasă pentru buna funcționare a sistemului digestiv și pentru topirea grăsimii abdominale: amidonul rezistent. După cum indică și denumirea acestuia, rezistă de-a lungul procesului de digestie, dar fără a fi inutil, deoarece hrănește bacterial bune ale intestinului, în special pe cele din zona colonului, stimulează absorbția mineralelor, accelerează metabolismul și reduce nivelul glucozei din sânge.

Află din ce alte motive este indicat să mănânci zilnic cereale AICI

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL