Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce oamenii de știință se tem că actuala generație va suferi de mai multe boli

Tuesday, 03 September 2019, 15:21 Sursă: REALITATEA.NET

Se pare că milenialii sunt prima generație cu o sănătate mai precară la vârsta mijloci decât părinții lor, potrivit unui raport realizat de Health Foundation. Care este motivul?

Se pare că nu este vorba doar despre un motiv, ci de mai multe: problemele cu relațiile de cuplu, cu locul de muncă și găsirea unui apartament sau a unei case îi afectează atât de mult pe tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, încât riscul lor de a dezvolta boli cardiologice, diabet sau cancer este foarte mare.

De asemenea, raportul mai arată că milenialii suferă, pe termen lung, de mai mult stres, anxietate și depresie decât părinții lor, iar calitatea vieții lor este, de asemenea, scăzută. Să nu mai vorbim despre presiunea social media, care-i obligă pe aceștia să mențină prietenii atât în lumea digitală cât și în lumea noastră, ceea ce poate fi obositor la un moment dat.

„Tinerii de astăzi se confruntă cu presiuni care sunt foarte diferite de cele ale generațiilor trecute", a spus Jo Bibby, directorul de strategie de la Health Foundation.

Raportul se bazează pe datele culese de la cei 2.000 de oameni cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, care au luat parte la studiu. Iar dintre aceștia, doar 31% au spus că au avut parte de relații puternice și de susținere în timp ce au crescut.

Cu toate astea, 46% au spus că au avut parte de suficientă susținere financiară și emoțională din partea familiei. Dintre respondenți, aproape toți (80%) au spus că simt o presiune din partea social media de a se purta într-un anume fel.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL