Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce NU trebuie să adaugi gheață și lămâie în băuturi. Sunt foarte periculoase!

Monday, 23 October 2017, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când adaugi gheață și felii de lămâie în băuturile tale? Atunci când acestea sunt adăugate în pahar, nu oferă numai aromă, ci aduc cu ele bacterii și virusuri.

Gheața este folosită pentru a răci băuturile, dar și pentru a oferi cocktailurilor un aspect deosebit. Dar aceasta poate fi contaminată cu microorganisme chiar înainte de a fi transformată în gheață. Deși te aștepți ca apa din care se face gheață să fie la fel de pură precum apa de băut, evenimentele petrecute de-a lungul timpului arată că nu este întotdeauna astfel.

În 1987, gheața contaminată servită în băuturile din timpul unui meci de fotbal din Philadelphia și la alte evenimente mai restrânse a provocat îmbolnăvirea a 5000 de persoane cu virusul Norovirus, potrivit dailymail.co.uk.

Gheața contaminată a fost responsabilă și pentru epidemia de holeră din America Latină, în anul 1991, când 8000 de persoane s-au îmbolnăvit, iar 17 și-au pierdut viața, scrie eva.ro.

Dincolo de pericolul ca gheața să fie făcută din apă contaminată, atât gheața, cât și lămâia pot colecta bacterii de pe diverse suprafețe, precum aparatele de făcut gheață, tocătoare, mâini sau ustensile de bucătărie.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL