Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce fericirea în relaţia de cuplu depinde de bărbat

Monday, 24 March 2014, 19:42 Sursă: REALITATEA.NET

Personalitatea si starea de sanatate a femeii nu joaca un rol atat de mare in bunastarea relatiile de lunga durata, a casniciilor. Starea de sanatate si felul de a fi al barbatului sunt, mai degraba, asociate cu prezenta sau lipsa conflictului in relatiile de cuplu, comparativ cu cele ale femeii.

La aceasta concluzia au ajuns mai multe studii psihologice, unele efectuate pe relatii lungi chiar de 39 de ani, care au evaluat fericirea in relatiile de cuplu de lunga durata. Sanatatea si personalitatea partenerilor sunt factori cheie care influenteaza bunastarea relatiei, insa barbatul este cel care poate influenta mai mult in bine sau in rau fericirea in mariaj, spre exemplu.

Un barbat cu o personalitate agreabila, placuta, un barbat tolerant si intelegator, dar si care are o capacitate mare de a vedea partea plina a paharului este tipul de reprezentant al sexului tare care are mai multe sanse sa construiasca si sa mentina o relatie de cuplu fericita. Pozitivitatea barbatului este mult mai importanta in relatia de cuplu decat cea a femeii, de aceasta depinzand sansele la fericire, pe termen lung.

Extraversiunea barbatului conteaza deopotriva de mult. Extraversiunea personalitatii tine de modul in care un om reuseste sa se binedispusa, de a se energiza, de a socializa, dar si de a-si tine in frau impulsivitate, manifestand un nivel ridicat de autocontrol.

Cu cat un barbat este mai impulsiv, mai prapasios, mai pesimist, cu atat acesta reuseste sa erodeze starea de bine, de multumire, de fericire in relatia de cuplu. Mai mult, un astfel de barbat creste, in mod constant, tensiunile in relatia cu partenera sa, iar multumirea in relatia de cuplu este imposibil de sustinut atata timp cat exista conflicte in mod periodic.

Citeşte mai mult pe lyla.ro.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL