De ce e bine să dormi cu șosete în picioare

Monday, 17 September 2018, 13:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dacă nu ai dormit până acum cu șosete în picioare, poate că este timpul să adopți acest obicei.

 
 

Oamenii de știință spun că acest lucru este benefic atât pentru organism, cât și pentru calitatea somnului.

Somnul este o parte importantă a vieții fiecărui individ și esențială pentru funcționarea normală a creierului și a întregului organism.

Cei mai mulți oameni petrec o treime din zi dormind și majoritatea dintre ei se culcă cu șosete în picioare. Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate din SUA, somnul este mult mai calitativ.

Astfel, corpul stabilește temperatura corectă și în acest fel stabilește și ordinea în funcționarea creierului și organismului.

Dormitul cu șosete produce căldură la picioare și asta duce la dilatarea vaselor de sânge, efect ce relaxează corpul și transmite creierului că e timpul de somn.

„Încălzirea picioare reci determină dilatarea vaselor de sânge, și astfel creierul primește mesajul că este timpul să doarmă”, spun specialiștii.

Specialiștii te sfatuiesc să fii atent la bacterii, astfel că e indicat să eviți șosetele pe care le-ai purtat în timpul zilei. De asemenea, trebuie să ai grijă și de igiena piciorului, să speli și să usuci bine înainte de a merge la culcare. Șosetele trebuie să fie fabricate din materiale naturale și nu prea groase.

 

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL