De ce copiii din actuala generație sunt mai buni, mai performanți, decât predecesorii lor

Wednesday, 04 September 2019, 08:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

O echipă de psihologi de la Stanford University a realizat un experiment prin anul 1960 pentru a vedea cât de bine își pot controla copiii impulsurile și să amâne sentimentul de plăcere.

În cadrul studiului, psihologul Walter Mischel le-a spus mai multor copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, că le oferă o bezea, exact în acel moment. Însă, dacă au răbdare și nu o vor mânca până nu se întoarce el înapoi în cameră, vor primi două bezele, în total.

Astfel, unii copii au ales să mănânce bezeaua imediat ce psihologul a ieșit din cameră, în timp ce alții au preferat să-și acopere ochii, să se bâțâie sau să se joace cu bezeaua, în speranța că vor primi două într-un final.

În urma unor chestionare conduse de psihologul Stephanie M. Carlson de la University of Minnesota, mai bine de 70% din totalul de 350 de adulți intervievați au fost de părere că în prezent, copiii nu ar putea să aștepte la fel de mult ca cei din 1960. Mai mult, trei sferturi din cei chestionați au considerat că cei mici ar avea mai puțin control de sine. Însă, adevărul a fost cu totul altul.

În mod surprinzător, noua generație de copii a dat dovadă de mult mai multă răbdare. „Deși trăim într-o eră a plăcerii instante, unde totul pare să fie disponibil imediat prin intermediul smartphone-ului sau internetului, studiul nostru sugerează că în prezent, copiii pot amâna plăcerea mai mult decât copiii din anii 1960 și 1980", a explicat Carlson. „Aceste descoperiri se află în contrast puternic cu prezumția adulților cum că în prezent, copiii au mai puțin control de sine decât generațiile trecute".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE